Zolder 24 uur weekend, KUSJE EROP

2014 Zolder

Menzo 24 Hours of Zolder / Belgian Youngtimer Cup 28-30 August 2014

Kusje erop!

Achterop het circuit ben ik veel sneller. Maar niet normaal meer hoe hard de Triumph TR8 V8 van Christian Marx op het rechte stuk loopt. Iedere keer wordt alle moeite die ik gedaan heb weer teniet gedaan op een van de rechte stukken hier op Zolder. Gefrustreerd ben ik echter niet. Zit enorm lekker te sturen in race twee hier op de Zaterdagmiddag op het circuit van Zolder. De remmen zijn top, de auto doet precies wat ik wil en Christian is een snelle maar vooral ook faire rijder en laat ruimte als hij ziet dat ik er vaak in de ziekenhuisbocht binnendoor voorbij wil. Wel wetende dat hij het volgende rechte stuk er wel weer voorbij blaast met zijn vele pk’s aan boord. Ook Jan van Elderen in zijn supersnelle zwarte Ford Sierra Cosworth mengt zich in de strijd en we zitten met zijn drieën regelmatig 20 minuten lang stuivertje te wisselen. Mind you, het gaat niet om de overwinning maar om plek 8 en dus gewoon de eer. Een geweldige race tussen gewoon amateur coureurtjes die een weekendje plezier beleven op de omloop van Terleamen. Als ik een ronde voor het einde van de race uitval met een versnellingspook die zich in het strijdgeweld heeft losgewerkt van de versnellingsbak zit ik terwijl ik door de vriendelijke Belgische Marshalls achter het hek wordt geduwd met een grote lach op mijn gezicht. Op deze manier is uitvallen helemaal niet erg. Dit was een verschrikkelijke leuke race. Genieten vanaf de start.

Genieten dat is wat ik me vooral ten doel had gesteld om op Zolder te doen. Want als medeorganisator van de Company Box YTCC was het niet een gemakkelijke beslissing om ons als serie terug te trekken van de enorme populaire Historische Grand Prix op Zandvoort. Met die beslissing wist vooral ik maar ook mijn mede bestuursleden dat we ons daar niet populair mee zouden maken bij veel rijders uit de klasse. Maar het bleek uiteindelijk en ook wel wat later na het raceweekend de enige juiste beslissing om te doen. De Belgian Youngtimer Cup omarmde de Company Cloud YTCC rijders die naar België afreisden met open armen. We waren meer dan welkom op de omloop van Terleamen. Echt welkom om samen met hun te racen.

2014 Zolder race 1 Anita en Randall

Met Zolder heb ik zoals ook velen andere rijders een haat liefde verhouding. Al jaren. Ik vind de baan geweldig, een echt technisch rijders circuit. Wel een killer voor het materiaal, elke ronde weer een uitdaging, altijd wel ergens rommelig, altijd foutjes daar makend. Zolder is dus niet gemakkelijk. Maar na de laatste race op Zandvoort was het gevoel met de Alpine dik in orde. Op Zolder zou dat niet anders zijn had ik in de aanloop er naartoe. Fout dus. In de beiden kwalificaties op donderdag ging alles fout wat er maar fout kon gaan. Voor Zolder had Dinand mijn motor goeroe nog wat veranderingen aan de motor doorgevoerd. Updates die ervoor zouden zorgen dat ik vooral wat makkelijker met de auto zou kunnen rijden. Die updates zorgden voor een bommetje achter in de Alpine. Verwacht werd dat ik wat vermogen van de 265 pk zou inleveren en een wat beter koppel, vooral zonder enorme dip erin zou krijgen voor Zolder. De mindere pk’s werden er meer, 280 om precies te zijn en het koppel dat van een traktor. 350nM in een heel breed gebied zorgde ervoor dat waar ik ook op het gas ging er altijd trekkracht zou zijn. Resultaat ik kreeg van mijn Alpine opnieuw rijlessen. En dat is in Zolder nu eenmaal waar je het altijd druk hebt niet de meest ideale plek. De beiden trainingen gingen dan ook vooral verloren naar het zoeken van de juiste balans. Weer één worden met de auto. Hoewel dat moet ik toegeven dat één worden met de auto zich vooral afspeelde in mijn weinige grijze hersencellen. Teveel nadenken en een te groot verwachtingspatroon creëren werkt niet samen. Totaal niet. Een puinhoop maakte ik er dus van en hele rare geluiden in de aandrijflijn zorgden er zelfs voor dat ik de Alpine al vroeg in de tweede kwalificatie aan de kant kon zetten. Een aandrijfas links achter had het geweld van de motor en wat laag vliegen over de curbstones niet overleefd.

2014 Zolder uitkomen eerste bocht

Een dag niks doen te doen hebben op de vrijdag tussen de kwalificaties en de races van zaterdag kwam nu goed uit. Bij Simon Auto, de Alpine onderdelen specialist van Europa, in Duitsland halen Dinand en ik vrijdagmorgen een nieuwe aandrijfas op. Die vrijdagmiddag staat de auto al weer klaar en kunnen we gezellig met veel circuit vrienden een heerlijke BBQ avond houden. Vanaf een 9e plek de race 1 starten op de Zaterdagmorgen van het weekend is niet de plek die ik voor ogen had. Mijn kwalificatie tijden zitten ver boven wat ik normaal met de Alpine rijd op Zolder. Wel 2 seconden. Met meer koppel en meer vermogen is dat heel vreemd. Supervreemd. De denktank staat vol open en dat moet je dus niet doen. Dan verlies je het vertrouwen in je eigen kunnen maar vooral ook in de auto. Beetje lariekoek, ben geen professionele coureur, maar laat me een beetje in die waan, please. Feit ik maak een puinhoop van Race 1. Haal totaal niet de tijden die ik eigenlijk gemakkelijk kan rijden, kan de kop van het veld niet volgen en zit te worstelen met een versnellingsbak die totaal niet mee wil werken. En die heb je in Zolder hard nodig. De oorzaak van de bakproblemen liggen echter nu niet inwendig maar uitwendig. De grotere krachten en meer pk’s zorgen er in Zolder voor dat de ophangrubbers van de bak en motor het begeven. De hele aandrijflijn gaat in de Alpine alle kanten op en de versnellingspook ben ik regelmatig kwijt zo gaat hij heen en weer in het interieur. Werk niet mee om relaxed te racen zullen we maar zeggen. Als Anita Renes in haar Lotus Sunbeam mij tijdens de race aanvalt zit ik op een dieptepunt in de race. Anita is een top rijdster maar de Alpine moet echt geen speelbal voor haar auto zijn. Daar is hij te goed voor. We hebben even een klein raceongeluk aan het einde van het rechte stuk als Anita mij in de rem zone een onbedoeld duwtje geeft. Het is alle hens aan dek om niet in de muur te belanden. Gevolg een behoorlijke schade aan de achterzijde van de Alpine waar ik even niet op zat te wachten. Een paar ronden voor het einde haal ik Anita weer in en finish als 8e achter teamgenoot Ruben. Anita verontschuldigt zich meteen in de paddock. Op haar onboard beelden lijkt het dat ik enorm zit te verdedigen en meerdere malen van mijn lijn afwijk. Heb meteen, maar dat deed ik helemaal niet, ben niet zo gek. Mijn onboard beelden bevestigen het. Ik rijd over het rechte stuk van Zolder een rechte lijn naar de linkerbocht. Het stuur beweegt nooit en de afstand tussen muur en auto blijven vanaf start finish hetzelfde. Prachtig dat je dus altijd ook als wedstrijd leiding de boel van twee kanten moet bekijken. Ik zie het hele voorval niet anders als een klein race incidentje, shit happens en als Anita terplekke de met groen tape ingepakte achterkant een lief kusje geeft is voor mij de zaak alweer afgedaan. Wees ook even eerlijk mooie snelle vrouwen in een raceoverall daar kan je ook niet boos op worden. De focus gaat vol op race 2 van de dag.

2014 Zolder kleine schade2014 Kusje erop Zolder2014 Zolder kusje erop Anita

Ondertussen proberen Dinand en Ron de problemen met de ophangrubbers op te lossen. Met spanbanden, trekbanden en wat niet meer wordt de auto race klaar gemaakt. De bak gaat op en neer alsof hij helemaal niet meer vastzit. In de opwarmronde zie ik de pook bij optrekken naar achteren verdwijnen, achter de stoel en bij remmen onder het dashboard. Komisch maar hoort natuurlijk niet in een racewagen. Mijn start van plaats 11 is super. Lig nog voor de Villeneuve chicane op plaats 5. Goed zo moet het. Daarna komt eindelijk de rust in het koppie en weet ik dat het goed zit. Ik wordt dus weer één met de auto, zit meer dan relax te sturen en kan de “big Boys” eigenlijk heel gemakkelijk volgen. Goed kom enorm veel vermogen tekort tegen wagens met meer dan 350 pk maar dat maak ik vaak goed in het bochtige gedeelte op het circuit. De strijd met Christian Marx en Jan van Elderen is geweldig. De glimlach gaat niet van het gezicht. De pook verdwijnt echter af en toe wel uit het gezicht dat is minder prettig. De tijden zijn weer top. Als ik vlak voor het einde Jan te pakken heb en de aanval op Christian vol open gooi verdwijnt de pook totaal onder het dashboard. Shit die hadden we nog niet gehad. Later blijkt dat de verbinding stang tussen pook en bak losgeschoten is. Een dom 8mm verbindingsboutje is verdwenen. De tweede technische uitvalbeurt met een Alpine sinds 2006 toen we het project met de Franse sportwagen begonnen. Dat is dan ook niet heel erg. Ben helemaal niet van streek door het uitvallen. Sta helemaal naast de auto te stuiteren als een klein kind van de geweldige strijd. Daar doe ik het dus voor. Maximaal plezier hebben. Going for the Max zoals je vaak hoort zeggen. Zolder gaf vooral mij maar ook veel andere Company Box YTCC rijders dat gevoel terug.

Enorm trots op mijn “clubje rijders” die meegingen naar Zolder. Was een geweldig weekend. Thanks……………

Nex stop Nurburgring.

Foto’s Geert Langelaan en Antoine van Geffen

 

Onboard Christian Marx IMSA Triumph TR8 V8